de Otilia Ignat, 14 august 2009
Adormirea Maicii Domnului este o sarbatoare cu totul speciala in calendarul crestin.
Cele doua saptamani de post care preced ziua, sunt un pretext in plus pentru un festin. Adauga si faptul ca in mod traditional, la 15 august, de Sfanta Maria-Mare, erau coborate de la munte oile, iar proprietarii gustau, prima data, branzeturile noi.
Nu exista o traditie culinara de Sfanta Maria, dar sarbatoarea mai este numita si "Pastele de Vara", motiv pentru care masa seamana mult cu cea de Pasti, dar fara oua rosii si pasca.
Traditionale sunt insa placintele – cu carne, branza sau legume, dar si drobul – asa ca cel de Pasti si, obligatoriu, un fel de mancare cu peste. La aceasta se adauga painea din grau nou si porumbul copt sau prajit.
De pe masa nu trebuie sa lipseasca strugurii, care, din aceasta perioada, sunt buni de mancat, dupa cum spune traditia populara.
sursa: eva.ro
http://retete.eva.ro/retete-pentru-sarbatori/retete-pentru-masa-de-sfanta-maria-articol-14569.html
...
pe langa urarea de "La multi ani fericiti!" se recomnda, deci, si un meniu pe masura, alaturi de toti cei dragi. Pofta buna!
TINERETUL PRAHOVEAN ÎN LUPTA REVOLUȚIONARĂ
-
Undeva în anul 1972, sub coordonarea profesorului Gheorghe Marinică, apărea
la Întreprinderea Poligrafică Ploiești, sub comanda nr. 11108, ”TINERETUL
PRAH...
Acum 4 ani
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu